Navigation
reviderad april 2016

Navigation – Navigare necesste est,
Ja, att segla betyder att man av ren nödvändighet måste navigera. Och sen är det bara hur och med vilka hjälpmedel.
Vi har gått över till att i huvudsak lita till tekniken.
Den stora revolutionen kom väl då GPS:en tog över efter Decca och radiopejling för att inte tala om sextanten. Idag är en GPS mottagare en naturlig ingrediens i snart sett allt.
För att nyttja GPS-signalerna via etern underlättar det att kunna läsa av position, kurs och fart direkt i ett elektroniskt sjökort.
Till det behövs en plotter eller en dator med sjökortsprogram.
Nu börjar vi prata teknik som för en del är avskräckande men som för andra bara betyder att ha tillräckligt med reserver för den händelse att en elektronisk pryl slutar fungera.
Vi har (minst) tre datorer, fyra GPS:er och alla programvaror på skivor och externa hårddiskar för att kunna installera om efter behov.
En dator förvaras i “plåtbur” (ugnen) vid risk för åska.

Ett problem när man vant sig med att ständigt navigera efter vad som syns på skärmen är att sjökortsdatum och GPS:ens position inte alltid stämmer på en hel del håll i världen. Värsta vi sett hittills är över en sjömil fel i alla riktningar.
Vi använder radar för att kolla sjökorten varje gång vi kommer till ett nytt område.
En annan erfarenhet är att man behöver mer än ett sjökortsunderlag.
Vissa är väldigt sparsamma med information beroende på vilken skala som används och ibland saknas grund och öar helt oavsett skala.
Man bör därför ha ett sjökortsprogram som kan läsa flera sjökortsformat.

Sedan vår segling i Chile (2008) är vi utrustade med AIS-B transponder (det går att stänga av sändningen och bara ta emot andra båtars signaler om så önskas i tveksamma vatten).

Länk till Bilder – El, Kommunikation

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.