El i Moon – Koopmans 47 (2001) – i vår ägo sedan 2012
revidering – april 2016

Båtens ursprungliga elinstallation är dimensionerad, ritat och installerat av Bakker Jacht Electro i Holland och håller näst intill “industriell standard”.
Alla förbrukare har separata säkringar och de mest frekventa 35 st, har brytare med automatsäkring.

Moon är en “220 båt”, dvs spis, ugn, vattenkokare och brödmaskin mm går på 220 volt. Ingen gas i Moon alltså.
I övrigt går det mesta på 24 volt förutom navinstrument, VHF, kortvågsradio, AIS och några små fläktar som matas med 12 volt.
Ström produceras av en generator med sterlingmotor, som också är båtens åtta vattenradiatorers huvudsakliga värmekälla.
Huvudmotorn har en 12 volt 70  Amp och en 24 volts 75 Amp generator och kylvattnet levererar värme via en värmeväxlare till uppvärmning av radiatorer och VV beredare.
Inga solpaneler eller vindgeneratorer.
I kyliga områden när Refleksen används lagar vi mycket mat på dess kokplatta, varvid elförbrukningen nästan blir som på en vanlig “gasbåt”.

Elförbrukning under segling består i huvudsak av autopiloten (24 volt) och navinstrument (12volt).
Centerbordet drivs hydrauliskt, men elmotorn drar bara ström de få gånger vi rör centerbordet.
När vi använder vår vindstyrning, Wind  Pilot Pacific 2, förbrukar vi nästan bara 12 volt till instrumenten.
Lanternor är moderna LED som tillsammans drar 4,5 W, och då är att notera att dessa är för 24 m båt med 2 nm lysvidd. Trefärgslanternan i masttoppen, en gammal Hella med LED insats, drar 2 W men har i praktiken inte samma lysvidd som de nya Aqua signal 43 som lyser upp “halva marinan”  när vi testade dem första gången.

Watermakern på 55 l/t går på 24  volt och drar strax under 20 Amp, men vi tillverkar vatten endast när motor eller Sterling generatorn går.
Moon har stora däcksytor, men bla på grund av “gammaldags” revning av storen använder vi alla ytor vid segling, så någon uppenbar plats för solpaneler finns inte. Att hänga solpaneler på mantåget vid låringarna som vi gjorde på Lindisfarne känns fel nu när vi har en båt som verkligen skall kunna klara stormiga passager. Dessutom, med elspis blir solpaneler lite en “droppe i havet”.

För att producera 220 har Moon två  Victron 2000 W/50 Amp inverter/laddare som kan leverera 6000 W under kort tid och 4000 så länge batterierna räcker.
När vi har tillgång till landström, inte så ofta eftersom Moon seglar mest i områden utan marinor och vi gillar dessutom att ankra, tas den in via en Victron isolationstransformator och gör om landströmmen till 220 även om landströmmen har annan spänning.
När landströmmen är svag, dvs under 10 amp använder vi en 25 amp laddare och bryter inverter/chargerns kontakt med landströmmen.
Denna funktion medger att Moons 220 system matas med invertern via batteribanken och banken laddas med 25 amp 24 volt från land.
Full ström i Moon men bara 4-5 amp i landströmskabeln.
Dvs vi kan ta ut 4000w under kortare tider utan att landströmssäkringen påverkas. Fungerar ypperligt, särskilt i 100-110 volts länder då vår 2,5 mm landkabel inte får för många amp trots den låga spänningen.

När vi har tillgång till 10-16 amp 220 landström fungerar Inverter/chargern som laddare och UPS, dvs skulle landströmmen plötsligt försvinna kopplar inverter/chargern om på millisekunder från laddare till inverter och levererar 220 från batterierna.

Belysning
Under vår ombyggnad/reparation är alla lampor i båten bytta från halogen till LED. Dessa matas via spänningsstabilisatorer 30/12 volt på varje säkringsgrupp.
Vi valde att skaffa stabilisatorer ner till 12V då utbudet av LEDlampor för 12V var större då. Numera klarar dom flesta lampor 8-30V.
Förbrukningen gick ner från 20 Amp till 2 Amp!
Jämfört med närmare 40 halogen lampor är det en näst intill “löjlig” förbrukning idag. Dessutom kan vi ha alla LEDarna på. De gamla halogenerna alstrade alldeles för mycket värme, både i båten, i armaturerna och i kablarna. Förre ägaren bytte halogenlamporna (10W 24 volt) ofta vilket bl a indikeras av de 20 lampor vi fick extra vid köpet av Moon.

Galvansikt skydd
Moon är en Woodcore/epoxy båt varför något skydd för bordsgenomföringar inte är nödvändigt.
Trots detta var samtliga genomföringar olika långt gångna när det gäller korrosion när vi reparerade 2012–14.  Några gick helt enkelt av i samband med uttagandet mest beroende på att alla rördelar var av mässing och inte av brons.
I dag är i stort sett samtliga tillverkade i plastkomposit av Forspars i USA.
Endast ekolodsgivaren och köksavloppet är i brons, det senare på grund av att det är drygt 10 cm mellan utsida skrov in till kranen, vilket inte var något som Forspar kunde leverera i komposit.
Propeller, propelleraxel och axelhylsa är skyddade genom en zinkanod på propeller och en stor skrovanod.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Comments are closed.